“Piekielnie ostry”: kurczak po diabelsku
Nasze ulubione uniwersalne jedzenie? Kurczak. Żadne inne mięso nie może być przyrządzane na tyle sposobów, co delikatny drób. Na przykład na ostro, bardzo ostro. A jeśli nie masz pewności, jakie ustawienia piekarnika są najlepsze, skorzystaj z funkcji AutoPilot w piekarniku Serie | 6. W zależności od modelu piekarnika, możesz wybierać spośród nawet 40 przepisów. Po prostu spróbuj, bo zachowanie zimnej krwi nigdy nie było tak proste, nawet jeśli przygotowujesz "piekielnie ostrego" kurczaka.

Składniki | Na 4 porcje
1 kurczak (około 1,3 kg)
2 świeże papryczki pepperoni
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka przyprawy do smażonego kurczaka
1-2 łyżki oleju
Przygotowanie
1.
Opłucz lekko kurczaka w zimnej wodzie i osusz papierowym ręcznikiem, a następnie zważ go.
2.
Posiekaj pepperoni i zgnieć czosnek. Natrzyj wnętrze kurczaka mieszaniną pepperoni i czosnku. Wymieszaj olej i przyprawę i posmaruj nią całego kurczaka.
3.
Ułóż kurczaka (piersią w górę) w szklanej brytfance. Włóż przykrytą brytfankę do piekarnika.
Procedura ustawiania
Wybierz odpowiedni program AutoPilot dla “Kurczak, bez nadzienia”, wprowadź wagę i wciśnij “Start”.

Wskazówka
Proste i skuteczne: W celu otrzymania chrupiącej skórki kurczaka, natrzyj kurczaka wewnątrz i na zewnątrz olejem, solą i pieprzem.

Jeszcze lepsze rezultaty dla każdego przepisu.
W przypadku gotowania, inteligentna funkcja prowadzi do jeszcze lepszych rezultatów dla każdego przepisu. Odkryj już teraz szeroką gamę funkcji naszych piekarników do zabudowy i doprowadź swoje gotowanie do perfekcji.