Odladzanie Twojej chłodziarki
Dziś nowoczesne chłodziarki mają technologię NoFrost. Jeśli masz takie urządzenie, nie musisz rozmrażać lodówki. Zamiast tego system recyrkulacji usuwa wilgoć z komór lodówki i zamrażarki, dzięki czemu powstaje suche powietrze, które niezawodnie zapobiega tworzeniu się lodu na bokach urządzenia w komorach lodówki i zamrażarki i zapobiega tworzeniu się szronu na jedzeniu. A także oszczędza dużo czasu i wysiłku.
Jeśli nie masz takiego urządzenia i musisz samodzielnie odmrażać lodówkę, wykonaj następujące czynności:
1. Najpierw wyłącz urządzenie.
2. Odłącz urządzenie lub wyłącz je na bezpieczniku. Zapewni to brak prądu elektrycznego.
3. Przechowuj pojemniki z zamrożonym jedzeniem w chłodnym miejscu. Jeśli masz woreczek z lodem, połóż go na jedzeniu.
4. Umieść płytkie naczynie pod wylotem rozmrożonej wody, aby zebrać rozmrożoną wodę z lodówki.
5. Teraz otwórz wylot wody.
6. Aby przyspieszyć proces odladzania lodówki, umieść dwa garnek z gorącą wodą na nóżkach wewnątrz urządzenia.
7. Po rozmrożeniu lodówki opróżnij zebraną rozmrożoną wodę.
8. Za pomocą gąbki zetrzyj resztki rozmrożonej wody z dolnej części lodówki.
9. Zamknij wylot wody.
10. Po rozmrożeniu lodówki możesz ponownie podłączyć urządzenie i włączyć je ponownie.