Wybór właściwych sprzętów kuchennych to jedna z ważniejszych kwestii, jeśli chodzi o gotowanie i pieczenie. Nieważne czy gotujesz na parze, dusisz na wolnym ogniu czy przyprawiasz: właściwy sprzęt daje Ci moc sprawienia, że kuchnia będzie miejscem do samorealizacji.
Przecinak, samurai i robotnik
Nóż do chleba, nóż santoku i nóż szefa kuchni
- Swoim ząbkowanym ostrzem, nóż do chleba przecina najtwardszą skórkę.
- Nóż trzech cnót santoku jest idealny do mięs, ryb i warzyw.
- Nóż szefa kuchni jest dokładnie tym, co słyszysz: najważniejszym nożem szefa kuchni. Jest odpowiedni do krojenia mięsa i warzyw.
Skalpel, specjalista i siekacz
Nóż do mięsa, nóż biurowy i nóż do siekania
- Dzięki swojemu długiemu i cienkiemu ostrzu, nóż do mięs umożliwia bardzo precyzyjne i równe cięcie.
- Nóż biurowy jest uniwersalny i idealny do wszystkich zadań kuchennych, wymagających precyzji.
- Ostry, lekko zakrzywiony nóż do siekania sprawia, że szybkie siekanie ziół jest banalnym zadaniem.
Tępa osełka i podwójny kłopot
Stalowa osełka i kuchenne nożyczki
- Osełka jest doskonałym narzędziem do zachowania wysokiej jakości cięcia noży.
- A para dobrych nożyczek kuchennych to ważna część każdej kuchni.
Mięczak, gentleman i jajogłowy
Szpatułka do ciasta, silikonowy pędzel i trzepaczka
- Przy pomocy szpatułki do ciasta, wydobycie każdego rodzaju ciasta z miski lub rondla jest wyjątkowo proste.
- Prowadzenie nowoczesnej kuchni oznacza posiadanie silikonowego pędzla.
- A trzepaczką możesz wszystko wymieszać.
Zakręcony i wszechstronny
Mikser ręczny i robot kuchenny
- Pracując na różnych poziomach prędkości, ręczny mikser poradzi sobie w każdej sytuacji.
- A robot kuchenny to wielozadaniowy pomocnik w zakresie wszystkich prac kuchennych.
Krytykant i moderator
Waga i kubek z miarką
- Nie ma znaczenia, czy do gotowania, czy do pieczenia: Cyfrowa waga pomoże każdemu kucharzowi znaleźć właściwą miarę
- W zakresie właściwych miar pomocny jest również kubek z miarką – albo kilka, różnej wielkości.
Niszczarka, oprawca i zbawca
Ręczny blender, obieraczka i praska do czosnkus
- Zupy, koktajle, napoje mleczne – ręczny blender ułatwia życie w kuchni na tak wiele sposobów.
- Obieraczka pozbawia skórki owoce i warzywa jak mistrz.
- A dzięki prasce do czosnku, utrzymujesz zapach czosnku z dala od swoich dłoni, a także miażdżysz nieobrane ząbki czosnku.
Twardziel, Włoch i zwracające uwagę
Tarka, maszynka do makaronu i szczypce kuchenne
- Tarka jest niezbędna w każdej kuchni, do ucierania ziemniaków, sera i wszelakiego rodzaju warzyw.
- Z pomocą maszynki do makaronów, możesz wykonać każdy rodzaj makaronu od nitek, przez makaron do faszerowania do klasycznego spaghetti.
- Z pomocą maszynki do makaronów, możesz wykonać każdy rodzaj makaronu od nitek, przez makaron do faszerowania do klasycznego spaghetti.
Zrównoważony, rozgorączkowany i rozpalony
Brytfanka, termometr do mięs i kuchenny palnik Bunsena
- Ciesz się bez pośpiechu wygodnym przygotowaniem potraw takich jak lasagne lub innych rodzajów zapiekanek w brytfance.
- Termometr do mięs jest niezbędnym narzędziem do delikatnego gotowania ryb i mięsa.
- A kuchenny palnik Bunsena jest konieczny do opalania Crème Brûlée czy innych deserów.