Składniki na 4 porcje jako główne danie
400 g orecchiette
Sól
200 g bazylii
2 łyżki soku z cytryny
1 ząbek świeżego czosnku
60 g orzeszków piniowych
50 g sera Parmesan +jeszcze szczypta
100 ml oliwy z oliwek
1 awokado

Przygotowanie
Czas przygotowania: 12 minut
Czas gotowania: 10 minut

Nastaw duży garnek wody z solą na makaron. Ugotuj Orecchiette al dente zgodnie z wytycznymi na opakowaniu i odlej kubek wody spod makaronu do wykorzystania później. Umyj i odwiruj do sucha bazylię. Podsmaż orzeszki piniowe w teflonowym rondlu do momentu uwolnienia aromatu. Dodaj ziarna razem z pozostałymi składnikami do blendera i zmiksuj dokładnie – w razie potrzeby dodaj nieco oliwy.

Włóż ociekający wodą makaron z garnka do podgrzanej miski i wymieszaj z pesto i niewielką ilością wody spod makaronu. Podawaj ze świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną startego sera Parmesan.

Orecchiette z pesto z awokado
MyBosch

Zarejestruj się bezpłatnie i zyskaj niezliczone korzyści!

Centrum Kontaktu

Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.
Centrum Kontaktu pracuje od poniedziałku do piątku, w godzinach 8:00-20:00, w weekendy 8:00-17:00.

42 271 5555

Poznaj markę Bosch

Odkryj jakość, doskonałość i niezawodność.